Folkpay

TNT Checkpay

TNT checkpayTNT Checkpay is in maart 2011 op de markt gekomen en word gezien als de opvolger van TNT Rembours. Met CheckPay betaalt een klant alleen als de bestelling daadwerkelijk is ontvangen. Voor de webwinkelier biedt CheckPay de zekerheid van aflevering bij de juiste ontvanger. Betalen gaat via IDEAL en een tussenrekening; de transfer van het geld gebeurt pas als een unieke bevestigingscode wordt ingetoetst bij de pakketchauffeur.

Hoe werkt Checkpay?

Pakketservice van TNT Post speelt met “Checkpay” in op de vraag van webwinkeliers naar een online achteraf betaalmethode die zekerheid geeft over de aflevering bij de juiste persoon. Consumenten krijgen de zekerheid dat als goederen niet uitgeleverd worden, zij hun geld automatisch terugkrijgen. TNT Post verwacht dat hiermee tegemoet wordt gekomen aan een grote groep weifelende consumenten die nu nog niet online winkelen.

CheckPay werkt als volgt: zodra een klant een bestelling doet bij een webwinkel, voldoet de klant het aankoopbedrag via iDEAL. CheckPay zorgt ervoor dat dit bedrag eerst op een onafhankelijke tussenrekening wordt gezet. De betaling wordt zowel aan consument als aan de webwinkel gemeld. De consument ontvangt vervolgens een persoonlijke aflevercode via sms en email. Bij aflevering van de bestelling toetst de klant deze code in op de handcomputer van de pakketchauffeur. De klant ontvangt dan zijn bestelling en de webwinkel ontvangt het aankoopbedrag binnen enkele dagen op zijn rekening. Mocht de consument de bestelde goederen niet binnen 30 dagen ontvangen, dan stort TNT Post het aankoopbedrag automatisch terug op zijn rekening.

Voordelen CheckPay voor consumenten

  • Alleen betalen bij ontvangst
  • Bezorging bij juiste persoon
  • Betaalgemak en veiligheid
  • Zorgeloos online winkelen

Voordelen Checkpay voor webwinkelier

  • Van kijkers kopers maken
  • Zekerheid van online betaling
  • Zekerheid van bezorging

Kosten TNT Checkpay

  • Voor verzenden via Checkpay betaalt u een toeslag op uw pakkettarief
  • Toeslag is €4,50 + 1% van de orderwaarde

Help u collega ondernemers in hun keuze en schrijf ook een recensie over TNT Checkpay!

Als beloning krijgt u tijdelijk een GRATIS toetsing en certificering en de rest van het lopende kwartaal vrij van lidmaatschapsbijdrage voor een Qshop Keurmerk lidmaatschap voor uw webshop en/of een gratis lidmaatschap voor de eerste 12 maanden bij het Veilig Betalen Keurmerk. Schrijf een Review